Sesiuni de înot pentru bebeluș: ca peștele în apăMay 2013

Plăcute și stimulatoare, sesiunile de înot pentru bebeluși încurajează abilitatea naturală a bebelușului de a se mișca în apă. Un moment de bucurie împărtășită între părinți și copii!

 

După 9 luni în burtica mămicii, toți bebelușii se simt ca acasă în apă! Până în jurul vârstei de 12 luni, bebelușii au încă reflexul natural de înot (sau reflexul apnea). Aceasta înseamnă că atunci când sunt în apă, ei închid în mod spontan gurițele, îşi țin respirația și își mișcă brațele și picioarele. De ce să nu profitați de aceste tendințe naturale și să oferiți micuțului vostru o sesiune de înot pentru bebeluși?

 

O activitate completă

Numeroase piscine au în prezent sesiuni de înot pentru copii. Scopul nu este să învețe bebelușii cum să înoate, ci de a stimula dezvoltarea lor senzorială și a contribui la dezvoltarea abilităților motorii. Când sunt în apă, sunt mult mai conștienți de conturul corpului lor; ei învață cum să se miște diferit și descoperă senzații noi. Această activitate îi ajută să câștige încredere în ei, să devină mai autonomi și să își dezvolte abilitățile sociale, interacționând cu restul grupului. Reprezintă un moment special de legătură și bucurie împărtășită între părinți și copii.Ce poți cere mai mult?

 

Cum se desfășoară sesiunile

Fiecare bebeluș este însoțit de unul dintre părinți (sau eventual de amândoi). Întregul grup este supravegheat de către un salvamar special instruit. Apa este preîncălzită la temperatura camerei - între 32°C și 37°C. Intrarea în apă se face uşor -  părintele ținând în brațe copilul - într-un ritm ce se potriveşte copilului. Odată ce se simte confortabil în apă, salvamarul îl va scufunda gradual sub suprafața apei (fără a forța în vreun fel copilul), apoi trebuie să-l lăsați și faceți câțiva pași înapoi. Veți fi surprinși când vă veți vedea copilul înotând spre voi sub apă! Dar dacă copilul nu este capabil încă să facă acest lucru… Nu vă panicaţi! Poate avea nevoie de câteva sesiuni înainte să reuşească. Fiecare bebeluş are ritmul lui propriu, în funcție de vârstă, felul lui de a fi și cât de bine se simte  în apă, în mod natural.
În timpul sesiunilor, o întreagă gamă de accesorii de dezvoltare senzorială acvatică va fi disponibilă pentru copii, în funcție de vârsta lor și va include mingi,baloane, inele de cauciuc, rogojini și tobogane. Toate le vor oferi oportunități pentru distracție și senzații noi - împreună cu părinții sau cu alți copii.
Dacă bebelușul începe să se simtă obosit sau dacă este rece înainte de finalul sesiunii, nu-l forțați. Scoteţi-l din apă și încălziți-l repede într-un prosop moale. Principalul scop al acestor sesiuni de înot pentru bebeluși este distracția!

 

Informații practice

Puteți începe aceste sesiuni de înot cu bebelușul vostru imediat după ce a făcut primele două vaccinuri obligatorii (DT polio) - în jurul vârstei de 4 luni. Vi se va cere un certificat medical care să ateste că bebelușul este apt pentru înot înainte de a-l înregistra. Amintiți-vă să aveţi la voi un scutec rezistent la apă sau un costum de baie etanș pentru a evita orice accident în apă.
Sesiunile nu durează mai mult de 30 de minute pentru bebelușii cu vârsta mai mică de 18 luni și apoi până la o oră pentru copiii cu vârsta între 18 luni și 6 ani. După aceea, copiii pot lua lecții de înot adecvate. Deja vor fi mult mai degajaţi  în apă datorită sesiunilor de înot pentru bebeluși și le va fi mult mai ușor să învețe să înoate!
După sesiune, hrăniți-vă bebelușul la sân sau cu biberonul, sau dați-i o gustare, în funcție de vârsta lui. Statul în apă consumă multă energie și probabil că bebelușului îi va fi foame. Odată întorși acasă, spălați-l  și hidratați-l bine astfel încât să îndepărtați toate urmele de clor și pentru a-i calma și hrăni pielea. Relaxat, probabil că bebelușul vostru nu va dori decât un somn bun pentru a-și reveni!

Comentează acest articol

Trimite

CITITI SI

0
Gama Mustela Bebe a fost reinventată pentru a oferi o nouă protecție pielii bebelușilor.
0

Mustela desluşeşte secretele pielii bebeluşilor.

Mustela a descoperit un secret bine păzit al pielii bebeluşilor: un rezervor preţios de celule originale ce reprezintă adevărata sursă a vieţii.