#INGRIJIREA BEBELUSULUI #PROTECTIE SOLARA

Protejează-ți copilul de soare

Protejează-ți copilul de soare
Fragilă și vulnerabilă, pielea bebelușului tău este bogată într-un capital celular unic, de aceea este esențial să o protejezi. În fiecare zi, aceasta necesită îngrijiri specifice pentru a-și păstra potențialul și confortul. Descoperă sfaturile noastre pentru a avea grijă de pielea sa.

Până la vârsta de 3 ani, copiii au un sistem de apărare cutanat imatur care îi face foarte vulnerabili în fața soarelui. De aceea, este recomandat să nu îi expui direct la soare. Dacă totuși deplasările te obligă să îți iei bebelușul într-un loc însorit, asigură-te că iei toate măsurile de precauție pentru a-i proteja pielea delicată! Respectând câteva reguli simple, vei proteja viitorul pielii sale și sistemul său natural de apărare împotriva unor eventuale daune grave. Și pentru că perioada copilăriei este cea mai bună perioadă de învățare, gesturile repetate cu tine astăzi vor deveni reflexele de mâine ale copilului tău.

Regulile de siguranță împotriva soarelui

 • Evitați expunerea bebelușului la soare, în special între orele 11 și 16.
 • Căutați întotdeauna umbra în caz de soare intens.
 • Nu lăsați niciodată bebelușul gol sau în costum de baie la soare. Îmbrăcați-l cu haine largi, dar din bumbac gros pentru a filtra bine UV-urile, o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare potriviți (normă CE, categorie UV 3 sau 4, cu boruri largi sau formă de mască).
 • Aplicați într-un strat gros un produs de protecție solară cu un factor de protecție SPF adecvat (50+), cu 20 de minute înainte de expunere. Insistați pe zonele sensibile supraexpuse (frunte, obrajii, nasul, buzele).
 • Protejați-vă copilul chiar și la umbră sau în caz de vreme înnorată: mai mult de 80% din UV traversează norii și o umbrelă de soare nu oferă o protecție suficientă.
 • Evitați filtrele potențial alergenice și alegeți filtrele minerale sau organo-minerale.
 • Reaplicați protecția solară în cantități suficiente la fiecare 2 ore și după fiecare baie.
 • Asigurați-vă că bebelușul bea apă regulat, chiar dacă nu cere.
 • Aveți grijă de produsele dvs. de protecție solară: închideți bine tubul sau spray-ul, nu le lăsați în plin soare și niciodată să nu folosiți anul următor un produs deja deschis.

Alegerea corectă a protecției solare pentru copilul tău

Pielea copilului tău este fragilă: mai subțire decât a ta, este deosebit de vulnerabilă în fața soarelui. De aceea, este indispensabil să alegi pentru pielea sa o protecție solară cu eficiență optimă împotriva radiațiilor solare nocive, respectând în același timp delicatețea sa și păstrând capitalul său celular.

Așadar, o bună protecție solară pentru bebelușul tău trebuie să respecte următoarele criterii:

 • Să ofere un indice SPF 50+ și protecție UVA, asociată cu o acțiune de protecție a barierei cutanate pentru a conserva apărarea naturală a pielii și a evita orice daune celulare consecutive expunerii la soare.
 • Să asigure o toleranță ridicată: formula să fie testată dermatologic, fără alcool, fără parabeni, testată sub control dermatologic.
 • Să fie adaptată la viața copiilor: produsul trebuie să reziste la apă și transpirație și să fie vizibil la aplicare pentru a nu uita nicio zonă.
 • Să fie adaptată tipului de piele al copilului tău: dacă pielea sa este foarte deschisă sau reactivă, alege un produs special conceput pentru pielea intolerantă.