Protejează bebeluşul împotriva soarelui

Alegerea corectă a protecţiei solare a copilului

Pielea copilului tău este fragilă: mai fină decât a ta, aceasta este deosebit de vulnerabilă la soare. De aceea, este imperativ să alegi pentru pielea lui o protecţie solară cu o eficacitate optimă împotriva radiaţiilor nocive ale soarelui, respectându-i în acelaşi timp delicateţea şi conservându-i resursele celulare.

O protecţie solară bună pentru bebeluş trebuie să respecte criteriile următoare:
 

  • Să ofere un indice SPF 50+ şi UVA, asociat cu o acţiune de protecţie a barierei cutanate pentru a menţine mecanismele naturale de apărare a pielii şi pentru a evita leziunile celulare ulterioare expunerii la soare.
  • Să asigure o garanţie a toleranţei ridicate: formula trebuie să fie hipoalergenică, să nu conţină alcool, să nu conţină parabeni, să fie testată sub control dermatologic.
  • Să fie adaptată la viaţa copiilor: produsul trebuie să reziste la apă şi la transpiraţie şi să fie vizibil la aplicare pentru a nu omite nicio zonă.
  • Să fie adaptată la tipul de piele al copilului: dacă are pielea foarte deschisă sau uşor reactivă, alege un produs de îngrijire special conceput pentru pielea intolerantă.

 

 

Comentează acest articol

Trimite