Roşeaţa feselor

O problemă cutanată foarte frecventă

Foarte delicată, pielea feselor bebelușului se poate irita cu ușurință, în special în primul an de viață: până la 60% dintre bebeluși suferă de această problemă în primele 12 luni de viață.
Frecarea de scutec, contactul cu fecalele și cu urina, dar și erupțiile dentare, diversificarea alimentației, diareea, un episod infecțios sau administrarea anumitor medicamente pot declanșa un eritem fesier.
În general benignă, roşeaţa feselor nu trebuie să fie neglijată: aceasta poate fi dureroasă pentru bebeluș și, dacă nu este tratată corect, poate evolua spre leziuni mai grave care necesită îngrijire medicală.
Descoperă împreună cu noi cum trebuie îngrijite fesele bebeluşului!

Ce trebuie făcut în caz de roşeaţă

  • Schimbă foarte des scutecele bebeluşului, cât mai curând posibil după scaun şi/sau urinat.
  • Lasă pielea cât mai des posibil la aer liber, fără scutec.
  • La fiecare schimbare a scutecului, curăţă delicat pielea cu un produs adaptat apoi şterge-o prin tamponare delicată.
  • Aplică un produs dermato-cosmetic special, calmant şi reparator.
  • După dispariţia roşeţii, aplică preventiv, la fiecare schimbare a scutecului, o cremă protectoare pe bază de oxid de zinc pentru a evita reapariţia roşeţii.
  • Dacă leziunile de pe pielea bebeluşului devin zemuinde, dacă nu mai are poftă de mâncare, dacă suferă de diaree persistentă, o erupţie cutanată sau dacă starea pielii sale nu se ameliorează după 3 sau 4 zile de îngrijire, consultă un medic.

 

 

Comentează acest articol

Trimite