Vergeturi? Nu, mulțumesc!

Stretch-marks no thanks - Pregnancy
Vergeturile, un cadou care vine cu sarcina, nu sunt atrăgătoare! Mai ales în zilele noastre apariția lor poate fi ușor prevenită și chiar pot deveni practic invizibile dacă au apărut.

POSIBILE, DAR NU INEVITABILE

Vergeturile apar ca rezultat al creșterii în greutate și al schimbărilor hormonale. Ceea ce înseamnă că sarcina este momentul când acestea pot apărea! Burta, șoldurile, coapsele și pieptul sunt în mod clar zonele cele mai predispuse apariției acestora. Chiar dacă pielea noastră are un grad de elasticitate, atunci când se întinde rapid, fibrele sale de elastină și colagen se pot rupe. Acest lucru este cu atât mai probabil în timpul acestor nouă luni deoarece anumiți hormoni (cortizol și estrogen) reduc eficacitatea fibroblastelor, celulele care produc elastină și colagen și sunt atât de importante pentru suplețea și rezistența pielii. Pe scurt, dacă nu aveți grijă, puteți vedea apărând mici striații. La început roz și ușor umflate, ele se transformă în linii albe sau sidefate. Dar acest lucru nu este inevitabil!

ÎNGRIJIREA CORECTĂ PENTRU A LE EVITA

Tratarea regulată, de la început: acestea sunt cuvintele cheie când vine vorba de prevenirea apariției vergeturilor, deoarece odată ce s-au format, ele sunt mai dificil de îndepărtat complet. Astfel, fără a deveni obsedate de acest lucru, stopați orice drumuri la cofetărie, care au ca efect doar creșterea nedorită în greutate. Și zilnic, chiar din primele luni, aveți zilnic grijă de pielea voastră – nenegociabil. 
Hidratarea & exfolierea cresc elasticitatea pielii. Astfel, după duș, este esențial să hidratăm pielea pe tot corpul, ceea ce va duce la un efect de tonifiere imediat. Și, o dată pe săptămână, folosiți un exfoliant special formulat pentru pielea sensibilă: pătrunderea în piele a ingredientelor active hidratante va fi optimizată prin îndepărtarea impurităților de pe epidermă. Și, pe deasupra, veți câștiga o piele moale ca de bebeluș. 
Masajul & crema pentru combaterea apariției vergeturilor sunt necesare și pentru stimularea capacității regenerative a pielii. Acest lucru poate fi făcut cu creme special create pentru utilizare în timpul sarcinii: având 100% ingrediente naturale, ele vor acționa imediat pe producerea de fibre de susținere. Cu atât mai mult dacă, în loc să te dai cu crema rapid, îți acorzi timp să îți faci un adevărat masaj, folosind mișcări circulare.

PROCEDURI DE URMAT

După sarcină, s-ar fi putut forma vergeturi. Ca toate cicatricile, ele se vor atenua cu timpul. Dar este important să faceți totul pentru a vă asigura că acest lucru se întâmplă cât mai repede...
Tratamente ultra-țintite: combinând ingrediente active naturale, vitamine și oligo-elemente, ele conțin tot ceea ce este necesar pentru a reduce orice vergeturi care s-au format și a le face să se estompeze. Aplicați de două ori pe zi, de preferat folosind un instrument de masaj, iar rezultatul va fi uimitor.
Mergeți mai departe, dacă este necesar: dacă vergeturile ridică într-adevăr probleme, luați în considerare un tratament mai intensiv: micro-dermabraziunea (reînnoirea straturilor epidermei) sau tratamentul cu laser (reduce cicatricile). Rezultate foarte bune, dar rareori îndepărtare completă.