#ACTIVITĂȚI #STIMULAREA BEBELUȘULUI

Descoperă gimnastica pentru bebeluși

Descoperă gimnastica pentru bebeluși
Între naștere și doi ani, bebelușul dumneavoastră va evolua cu o viteză extraordinară, iar fiecare dintre progresele sale va fi o nouă sursă de uimire pentru dumneavoastră. Descoperiți împreună cu noi marile etape ale dezvoltării sale și cum să comunicați cu el pentru a-l ajuta și a-l stimula.

Mergând în patru labe, rulându-se, alunecând, sărind, alergând... și dezvoltându-și motricitatea și sociabilitatea prin joc: aceasta este misiunea cursurilor de baby gym, deschise copiilor între 6 luni și aproximativ 6 ani. Un moment pur de plăcere și joc pe care îl puteți împărtăși cu cel mic!

Încă de la o vârstă fragedă, bebelușii sunt plini de energie și au nevoie să se miște. Sunt, de asemenea, dornici să exploreze lumea din jurul lor, să descopere capacitățile propriului corp și să interacționeze cu alți copii.

Conducătorii de baby gym sunt de obicei psihomotricieni sau instructori specializați în această disciplină, care răspund perfect acestor nevoi: îi ajută pe copii să-și dezvolte motricitatea, să-și coordoneze mișcările, să-și îmbunătățească echilibrul și să-și conștientizeze corpul. Aceste sesiuni sunt, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru copilul dumneavoastră să socializeze, mai ales dacă nu este obișnuit să petreacă timp în colectivitate!

Un teren de joacă sigur

La baby gym, mediul este complet adaptat pentru a permite copiilor să se distreze în condiții de siguranță: podea acoperită cu covorașe din spumă colorate, baloane, tuneluri de pânză, structuri mici de escaladat... totul este conceput pentru a le permite să se distreze din plin fără să se rănească!

Prezența părinților sau a bunicii (sau a bonei etc.) este obligatorie pentru bebeluși și recomandată pentru cei mai mari: baby gym este un moment prețios de partajare, schimb de experiențe și joacă între părinți și copii, stimulant și reconfortant în același timp.

Activități stimulante și variate

În funcție de cluburi, baby gym-ul poate fi deschis pentru bebeluși începând de la 5 sau 6 luni sau de la dobândirea mersului, și în general până la vârsta de 6 ani. Copiii sunt împărțiți în grupuri mici, după vârstă, iar ședințele de baby gym durează în mod obișnuit între 45 de minute și o oră, un timp scurt adaptat ritmului celor mai mici.

Activitățile propuse sunt adesea însoțite de muzică și variază în funcție de vârstă. După câteva minute de familiarizare între animatori și copii, cei mai mici (până la aproximativ 18 luni) vor face exerciții mici de mișcare, fie culcați, fie așezați pe covorașe (pedalat, prinderea picioarelor, bătut din palme etc.), apoi vor lucra la mers, alergat, sărituri mici, rostogoliri, salturi, jocuri cu mingea etc.

Pentru cei mai mari, animatorii pot propune de exemplu mici trasee cu obstacole, secvențe de mișcări, jocuri de echilibru sau structuri de escaladat. Scopul este de a pune în aplicare toate capacitățile corpului și de a învăța să le stăpânească.

Pentru toate vârstele, activitățile propuse nu sunt exclusiv sportive: cântecele, jocurile în cerc, jocurile de grup sau chiar masajele au și ele loc la baby gym. Ședințele se încheie de obicei cu un moment de relaxare, pe o muzică lină și relaxantă.

Sfaturi practice

Gata să încercați aventura cu bebelușul dvs.? Iată câteva sfaturi pentru ca ședințele de baby gym să fie momente de bucurie pentru amândoi:

  • Îmbrăcați-l în haine moi și confortabile care îi permit să se simtă liber în mișcări (de exemplu, tricou și pantaloni de jogging sau colanți), lăsați-l desculț pentru a avea un contact mai direct cu solul și un echilibru mai bun.
  • Alegeți o oră când bebelușul dvs. este odihnit și perfect treaz: evitați, desigur, ora somnului, dar și momentul digestiei, care nu este propice pentru sărituri și alte cabriole.
  • Dacă copilul dvs. nu este încântat să se alăture activităților propuse, lăsați-l să exploreze sala liber. Dacă este foarte reticent, nu insistați și limitați-vă să observați pe ceilalți sau mergeți acasă pentru data viitoare; baby gym trebuie să rămână întotdeauna o plăcere.
  • Asigurați-vă că bebelușul este bine hidratat în timpul sesiunilor și luați o gustare pentru plecare, deoarece este posibil să aibă poftă după toate aceste activități!
  • În cele din urmă, nu vă mirați dacă pare obosit după sesiuni. Prevedeți o activitate liniștită sau un timp de odihnă acasă.