Ciclul de viață al produselor Mustela

 • cycle-sm-asset-01.jpg
  Aprovizionarea
 • cycle-sm-asset-02_3.jpg
  Design
 • cycle-production.png
  Producție
 • cycle-sm-asset-04_0.jpg
  Distribuție și comunicare
 • cycle-sm-asset-05_1.jpg
  Utilizare
 • cycle-sm-asset-06_0.jpg
  Sfârsitul vieții produselor
 • Aprovizionarea

  Acordăm cea mai mare atenție modului în care sunt produse materialele noastre prime :
   

  - Ori de câte ori este posibil, încercăm să folosim materii prime ce au fost produse fără a afecta biodiversitatea sau a încălca drepturile populației locale. În Peru, de exemplu, acordăm prioritate  fructelor de avocado provenite din văi care sunt dificil de accesat. În acest fel, dăm un impuls economiei locale și încurajăm producătorii să rămână pe terenul lor:  în absența achizițiilor periodice ale fructelor, de prea multe ori singura lor soluție este să plece din zona rurală către orașe.
   

  - Am integrat criteriile de dezvoltare durabilă în invitațiile noastre pentru a încuraja furnizorii noștri să ia măsuri pentru conservarea biodiversității - fără a compromite ecosistemele și populațiile locale. Pentru a ne asigura că cerințele noastre sunt îndeplinite, efectuăm periodic audit pe teren.
   

  - Începând cu decembrie 2011, Laboratoarele Expanscience au devenit membru al UEBT  Uniunea pentru comerț BIO etic), o organizație internațională non-profit care lucrează pentru a promova practici etice în furnizarea de ingrediente provenite din biodiversitate. Pentru a adera la UEBT, Laboratoarele Expanscience au trebuit să demonstreze angajamentul său în legătură cu o serie de criterii. Acestea includ respectul pentru biodiversitate, drepturile omului, tradițiile locale, practici  de afaceri etice, împărțirea echitabilă a veniturilor pe întreaga lungime a lanțului de aprovizionare, etc
   

  - Până în 2015, 100% din lanțurile noastre de aprovizionare  vor avea în aplicare planul de acțiune CSR .

 • Design

  De la alegerea ingredientelor până la ambalaje, produsele noastre sunt concepute pentru a minimiza impactul pe care îl au asupra oamenilor și a mediului:


  - Acordăm importanță egală pentru siguranță și eficacitate, străduindu-ne ori de câte ori este posibil să utilizăm ingrediente de origine naturală derivate din plante atent selecționate. Produsele Mustela Bebe, de exemplu, conțin în medie 92% ingrediente de origine naturală.

  - Ori de câte ori produsele naturale nu ne permit îndeplinirea cerințele noastre, vom folosi ingrediente sintetice - majoritatea lor sunt dezvoltate folosind procese ce nu dăunează omenirii sau mediului.

  - Nu vom folosi o serie de ingrediente controversate sau ingrediente care au un impact negativ asupra mediului: astfel, toate produsele Mustela sunt formulate fără parabeni, fenoxietanol, ftalați sau alcool, etc.

  - Pentru a preveni  poluarea apei prin clătire, produsele noastre de spălare au formule biodegradabile (standard 302B OCDE ) .

  - Ne-am angajat ca până în 2015, toate noile produse Mustela să fie eco-proiectate .


  În ceea ce privește ambalajele noastre, punem în aplicare o abordare eco-design bazată pe abordarea 3R: reducerea, reutilizarea și reciclarea. Acest lucru implică o serie de inițiative:  Reducerea


  - Excesul de ambalaje și broșurile inutile cu informații despre produsele Mustela au fost eliminate și unele ambalaje de plastic au devenit mai ușoare. La sfârșitul anului 2012, cantitatea de plastic utilizată de noi a trebuit să scadă cu 22 de tone și am salvat 78 de tone de hârtie și carton. Ca urmare a noilor sticle mai ușoare, ar trebui în 2013 să salvăm 60 de tone de plastic.


  Reutilizare


  - Noi folosim numai hârtie și carton din păduri gestionate durabil și certificate FSC sau FSC, pentru broșuri și produsele Mustela Mustela Bebe, Sun.
  - Ambalajele de carton Mustela sunt toate imprimate cu cerneluri pe bază de ulei de legume.
  - Pentru că am încorporat plastic reciclat parțial în tuburile și sticlele produselor noastre din gamele Mustela Bebe, Stelatopia și Stelaprotect, am reușit să reducem utilizarea de plastic virgin cu 4.3 tone.


  Reciclare


  - 100% din sticlele Mustela sunt reciclabile ( în conformitate cu criteriile de reciclare de pe piața franceză ). Ca urmare, în 2012, 127 de tone de plastic au fost colectate și reciclate (sursa: standarde Eco - ambalare - Ianuarie 2012 - produse care au fost comercializate)


  Și de un număr de ani, ne-am gândit la eco-design-ul elementelor noastre promotionale cu scopul de a reduce impactul asupra oamenilor și mediului.

 • Producție

  Laboratoarele Expanscience își intensifică inițiativele pentru a reduce impactul asupra mediului pe care îl are fabricarea produselor sale, și se asigură că tot personalul său este viabil pentru a lucra în condiții de muncă plăcute și ecologice:
   

  -  Compania a implementat un sistem de management de mediu la producția și site-ul R & D în Epernon și este ISO 14001. Pe baza principiului îmbunătățirii continue, acest cadru de referință internațional își propune să gestioneze și treptat să reducă impactul pe care activitatea unei companii îl are asupra mediului.

  - Eforturi au fost depuse la sedii, în scopul de a reduce impactul asupra mediului: gestionarea deșeurilor, reducerea consumului de apă și energie , etc.

  - Expansciences luptă pentru a îmbunătăți securitatea în muncă a personalului său. Inițiativele de formare și de sensibilizare sunt puse în aplicare în legătură cu această temă.

   

  Și, în plus față de inițiativele în curs de desfășurare, Expansciences a stabilit o serie de obiective ambițioase pentru anii următori:
   

  - Compania se angajează să reducă producția de deșeuri și consumul de apă și de energie cu 20%, în procesul de producție și la sediul de cercetare și dezvoltare în Epernon cu 20% între 2010 și 2015 , precum și emisiile de gaze cu efect de seră între 2008 și 2015 (exceptând filialele).

  - În prezent și până în 2015 , Expanscience s-a angajat să finalizeze  programul "calitatea vieții la locul de muncă".

 • Distribuție și comunicare

  Responsabilitățile noastre merg dincolo de producție.  Ne-am angajat să minimizăm impactul distribuției asupra mediului: ne pregătim comenzile cu foarte  multă grijă  pentru a evita retururile. Le grupăm  pentru a utiliza formele mai puțin poluante de transport.
   

  Ne străduim să comunicam informațiile într-un mod responsabil și sincer :
   

  - Website-ul nostru este principalul canal de comunicare a informațiilor despre produsele noastre și despre implicarea noastră.


  - Ținem cont de impactul asupra mediului a materialelor utilizate pentru a dezvolta instrumentele noastre de comunicare: de exemplu, vom folosi carton  provenit din păduri gestionate în mod durabil, care au fost  reciclate sau care pot fi reciclate.

  - Suntem mândri să putem comunica informații despre ingredientele pe care le-am selectat în deplină transparență, împreună cu modul în care produsele noastre au fost dezvoltate, alegerile noastre și inițiativele noastre.

  - Partenerii nostri (profesioniști în domeniul sănătății, studenți, autorități locale, etc) sunt în mod regulat invitați să viziteze fabrica noastră.


  - Expanscience lucrează cu numeroase comitete științifice de experți pe ghiduri de dezvoltare, astfel încât expertiza lor să fie împărtășită.


  - Au loc discuții bianuale cu părțile interesate de Expanscience (reprezentanți ai  ONG-urilor, organizații de caritate, de consum și ale pacienților) și experți.

  - În 2009, Expanscience a semnat Carta de comunicare  responsabilă  dezvoltată de Uniunea Franceză de Publicitate. În conformitate cu termenii acestei Carte, compania este obligată să comunice cu utilizatorii săi transparent și responsabil, și trebuie să ia în calcul impactul asupra mediului al mijloacelor de comunicare.

 • Utilizare

  Produsele noastre sunt concepute pentru ca utilizarea lor să fie practică și sigură pentru copilul dumneavoastră, și pentru a minimiza deșeurile:
   

  - Ori de câte ori este posibil, folosim ambalaje ce dozează corect cantitatea de produs folosită (sticle cu pompă și tuburi).

  - Ambalajul nostru este conceput pentru a asigura integritatea conținului, iar dumneavoastră puteți continua să vă bucurați de produse până la ultima picătură, fără a compromite calitatea acestora.

  - Pentru copilul dumneavoastră, în special, avem formule 2-în-1 (spălare corp și șampon de păr), reducând la minim numărul de produse necesare în rutina de îmbăiere.

  - Avem, de asemenea, recipiente mari, reducând numărul de ambalaje folosite.

 • Sfârsitul vieții produselor

  Noi facem tot ceea ce putem pentru a ne asigura că produsele noastre au cel mai mic impact posibil asupra mediului după utilizare: de exemplu, toate ambalajele de carton Mustela și toate sticlele Mustela sunt reciclabile (cu excepția eșantioanelor și în conformitate cu criteriile de reciclare franceză), și toate formulele noastre lichide de spălare sunt biodegradabile (OCDE standardul 302B).

  Prin sortarea corectă a deșeurilor din baie poți să contribui, de asemenea, la reducerea impactului asupra mediului al produselor Mustela: pentru a afla mai multe, consultați lista noastră de recomandări și sfaturi pentru sortarea deșeurilor din baie!

Trimite