Ingredientele Mustela

Mustela a ales întotdeauna ingrediente de origine naturală, utilizând cele mai multe ingrediente active din plante.  Astăzi, produsele pentru copii Mustela conțin în medie 92% ingrediente de origine naturală. Află care sunt plantele folosite pentru principalele ingrediente active Mustela și care sunt beneficiile acestora.

 

Avocado Floarea soarelui Lupin Shea Aole vera

 

Avocado

Sursa
Arborele de avocado (Persea gratissima) face parte din familia "Lauraceae" și este un copac cu frunze ovale de culoare verde închis care crește la o înălțime medie de aproximativ 10 m. Fructele sale - avocado - au formă de pară. Ele pot rămâne, uneori, atașate de ramură timp de mai multe luni, fără maturare . Se recoltează doar în momentul când pulpa acestora ei devine mai moale. Sub  pielea groasă verde este un sâmbure mare înconjurat de o pastă moale, grasă și aromată ce poate fi utilizată în mai multe feluri de mâncare - dulci și sărate .
Fructele de avocado au fost consumate de mai mult de 10.000 de ani în America Centrală (zona de origine) și au fost considerate sacre de maiași și azteci, care le-au văzut ca pe un simbol al vieții. Ele sunt extrem de populare în dietele mezoamericane și au fost de asemenea recunoscute pentru proprietățile lor cosmetice și medicinale: acestea au fost folosite pentru a hidrata si proteja pielea, precum nutriția părulului, îmbunătățirea digestiei și dispariția febrei.
Avocado a fost prima dată adus în Europa în secolul al 16-lea de către conchistadorii spanioli și a fost inițial cunoscut sub numele de "pară americană". Cu toate acestea, au mai trecut încă 400 de ani înainte ca acesta să fie utilizat în Franța. A început  să apară doar pe meniurile speciale franceze din 1960 și nu a fost adoptat pe scară largă până în anii 1980. În același timp, oamenii de știință au descoperit că are o mulțime de beneficii pentru piele. Și este acum  un ingredient cheie utilizat în produsele cosmetice .

Beneficii
Cunoscut ca fiind o sursă excelentă de vitamine, minerale și acizi grasi esențiali, avocado are multiple beneficii pentru pielea sensibilă. Cercetătorii noștri au mai multe ingrediente active extrase din ele, toate cu proprietăți remarcabile :

  • Avocado Perseose®: avocado perseose, un ingredient activ utilizat în noua formulă Mustela Bebe, ajută în mod activ la dezvoltarea  barierei cutanate și protejează bogăția de celule din pielea copiilor, funcționând ca un scut protector. Avocado Perseose este un ingredient activ biomimetic de generație nouă: acționează în perfectă armonie cu pielea, pentru un maxim de eficiență și toleranță.
  • Zaharurile de avocado calmează pielea ușor iritabilă și intolerantă: restructurează pielea, reface rolul de barieră pentru protejarea organismului împotriva stresului extern (razele UV, vânt, frig, poluare, etc .), crește toleranța cutanată și ajută la minimizarea riscului de infectie .
  • Peptidele de Avocado hrănesc pielea, o calmează și reduc orice senzație de mâncărime. Proprietățile lor sunt deosebit de benefice pentru pielea femeilor insarcinate, a căror piele se întinde rapid în timpul sarcinii .
  • Uleiul de avocado catifelează pielea, o hidratează și o protejează împotriva radicalilor liberi. Mustela l-a selectat pentru proprietățile de protecție solară în Mustela 9 Luni Ulei antivergeturi și Mustela Ulei de masaj pentru copii .

Avocado Perseose®, zaharurile de avocado și peptidele de avocado sunt toate ingrediente active care au fost brevetate de Laboratoarele Expanscience.
Bucurați-vă de toate beneficiile fructului de avocado în produsele Mustela:

 

Produse ce conțin zaharuri de avocado Produse ce conțin peptide de avocado Produse ce conțin ulei de avocado Produse ce conțin Avocado Perseose®
STELAPROTECT® Gel curățător

STELAPROTECT® Cremă de corp

STELAPROTECT® Cremă de față

 

Gel restructurant post-partum

Cremă antivergeturi cu dublă acțiune

Cremă pentru confortul picioarelor

Cremă antivergeturi cu acțiune intensivă

Cremă hidratare extremă

Cremă pentru fermitatea bustului

Balsam dermo-reparator pentru îngrijirea mamelonului

Cremă minerală pentru zone sensibile

Cremă minerală protecție solară ridicată

Spray protecție solară ridicată

Loțiune protecție solară ridicată

Ulei de masaj

Ulei antivergeturi
 

Șampon copii

Șampon spumă pentru nou-născuți

Loțiune curățatoare piele normală

Physiobébé

Săpun cu Cold Cream

2-in-1 Păr și corp

Cremă de față cu Cold Cream

Balsam pectoral relaxant

Spumă energizantă

Loțiune de împrospătare

Dermo Cleansing

Hydra Bebe cremă de față

Hydra Bebe loțiune de corp

 


Top

Floarea soarelui

Sursa
Floarea-soarelui (Helianthus annuus L.) este o plantă anuală din familia Asteraceae.
Originară din America de Nord, floarea-soarelui a fost valorificată de către indienii din America de Nord timp de peste 4000 de ani.
Indienii știau deja cum se extrage uleiului din semințe și îl foloseau la gătit, pentru păr și îngrijirea pielii. Adus de conchistadorii spanioli în secolul al 15-lea, floarea-soarelui s-a instalat rapid în întreaga Europă de Vest, unde este acum sursa unuia dintre cele trei uleiuri alimentare principale (împreună cu cel de măsline și rapiță).
De culoare galben-auriu, uleiul de floarea soarelui are un parfum ușor de alune și o aroma extrem de ușoară și plăcută. Acesta este folosit foarte mult la gătit, dar are şi multiple proprietăți cosmetice datorită conținului bogat de vitamina E și acizi grași esențiali cu proprietăți antioxidante, nutritive și regenerante.

Efecte benefice
Oleodistilatul de floarea-soarelui Mustela este obținut prin distilare moleculară, un proces patentat de Laboratoarele Expanscience. Acest extract este îmbogățit în grăsimi nesaponificabile, cele mai nobile forme de ulei.
Descoperit de către echipele de cercetare ale Laboratoarelor Expanscience, efectele benefice ale oleodistilatului de floarea soarelui sunt remarcabile .
Prin stimularea biosintezei lipidelor epidermice, se hrănește pielea și se reface funcția de barieră  împotriva factorilor externi nocivi. Datorită proprietăților emoliente și antiinflamatorii, ameliorează rapid iritaţiile și restructurează chiar și cea mai uscată piele. Acesta este un ingredient privilegiat pentru produsele destinate pielii atopice.

Distilatul din ulei de floarea-soarelui este un ingredient activ brevetat de Laboratoarele Expanscience.

Veți găsi toate virtuțile oleodistilatului de floarea-soarelui în produsele Mustela de îngrijire a pielii:

STELATOPIA® Cremă emolientă
STELATOPIA® Balsam relipidizant
STELATOPIA® Cremă curățătoare
STELATOPIA® Ulei-lapte pentru baie

 


Top

Lupin

Sursa
Lupin este o plantă erbacee anuală foarte decorativă ce face parte din familia Asteraceae. De la sfârșitul primăverii până în miezul verii, superbele sale spice înflorite de culoare albă sau albăstruie cresc deasupra frunzelor sale palmate. Sunt urmate de păstăi lungi care conțin niște semințe plate, foarte bogate în proteine și materie grasă.
Prezent în mod natural în bazinul mediteranean, lupinul este astăzi cultivat în toată Europa, Africa, Statele Unite și în special în Australia, cel mai important producător la nivel mondial.
Lupinul este utilizat de peste 4.000 de ani pe post de furaj animalier, dar și de "îngrășământ verde" datorită capacității sale de  a ameliora solul în care crește.
Din secolul al 19lea, acesta este folosit ca planta ornamentală, precum și în alimentația umană: semințele sale sunt consumate sub formă de făină sau întregi, în saramură .
Virtuțile sale medicinale și cosmetice au fost descoperite abia de curând, iar în prezent sunt atestate de multiple studii științifice .

Efecte benefice
Mustela utilizează lupinul alb (Lupinus albus), cultivat în vestul Franței. Semințele sale sunt recoltate la începutul toamnei, atunci când sunt coapte și pline de lipide. Cochiliile exterioare (tegumentele) sunt recuperate în vederea extragerii lupeolului, foarte concentrat în această zonă a semințelor .
Mustela a ales lupeolul pentru gama Mustela 9 Luni: acest ingredient activ are proprietăți speciale, de interes pentru îngrijirea cutanată în timpul sarcinii și după naștere.
"Destresând" fibrele pielii, lupeolul o pregătește pentru a face față mai bine întinderii determinate de sarcină și ajută la prevenirea apariției vergeturilor.
Favorizează producția de colagen de bună calitate, îmbunătățind totodată și elasticitatea și suplețea pielii.
În fine, datorită proprietăților sale restructurante, lupeolul contribuie la restaurarea fermității țesuturilor după naștere.
Lupeol este un ingredient activ brevetat al Laboratoarelor Expanscience.

Veți găsi toate beneficiile lupeolului în produsele Mustela de îngrijire a pielii :

Gel restructurant post-partum
Cremă antivergeturi cu dublă acțiune
Cremă pentru confortul picioarelor
Cremă antivergeturi cu acțiune intensivă
Cremă hidratare extremă
Cremă pentru fermitatea bustului
Balsam dermo-reparator pentru îngrijirea mamelonului

 


Top

Shea

Sursa
Un copac sacru din savana africană de Vest al cărui nume înseamnă "viață". Arborele de Shea african (Butyrospermum parkii) nu poate fi cultivat: el crește numai în stare sălbatică. Atingând o înălțime de 15-20 de metri, el poate trăi până la trei secole și este nevoie de cincizeci ani pentru a se dezvolta pe deplin.
Fructele sale ovoidale seamănă cu nucile de culoare verde închis. Se maturizează în perioada tornadelor (din iunie până în septembrie) și cad în mod spontan la pământ de unde sunt adunate. În miezul lor conțin un centru plin de substanțe grase și vitamine .
După ce îndepărtezi coaja și pulpa, sămânța migdalată este încălzită și presată pentru extragerea unui unt neted și cremos. Din Senegal până la Nil, proprietățile reparatorii ale acestui hidratant natural sunt cunoscute de mii de ani. Mamele africane, în mod tradițional, îl folosesc pentru a preveni iritarea pielii copiilor lor.

Efecte benefice
Proprietățile remarcabile ale untului de Shea sunt acum pe deplin recunoscute de către știință și Mustela înglobează toate efectele benefice în produsele sale de îngrijire a pielii.
În mod natural bogat în acizi grași esențiali, vitamina E și vitamina F, untul de Shea hrănește intens pielea și reface elasticitatea. Acesta protejează pielea și o apără împotriva condițiilor climatice aspre, cum ar fi: vânt și frig. Chiar cel mai uscat și mai sensibil ten este reparat, odihnit și catifelat.

Veți găsi toate beneficiile untului de shea  în produsele Mustela de îngrijire a pielii:

Hydra Bebe cremă de față
Hydra Bebe loțiune de corp
Vitamin Barrier Cream
Cremă de față cu Cold Cream
Balsam pectoral relaxant
STELAPROTECT® Cremă de față
STELATRIA® cremă reparatoare
Cremă antivergeturi cu dublă acțiune
Cremă antivergeturi cu acțiune intensivă
Balsam dermo-reparator pentru îngrijirea mamelonului

 


Top

Aloe vera

Sursa
Originară din Africa de Nord, Aloe Vera s-a adaptat la mai multe regiuni de pe planetă: această plantă perenă rezistentă și viguroasă crește oriunde clima este caldă și uscată. În prezent, este cultivată pe scară largă în Spania, Mexic și sudul Statelor Unite ale Americii.
Este o plantă înaltă ce formează o rozetă de frunze de culoare verde-albăstrui, groase, cu o margine spinoasă. Tulpinile de Aloe Vera pot ajunge la un metru înălțime și sunt mature după cinci ani. Atunci se pot aduna frunzele pentru extragerea pulpei gelatinoase utilizată în produsele farmaceutice, cât și în produsele cosmetice.
Cele mai multe efecte benefice ale Aloe Vera sunt cunoscute de mii de ani:  în antichitate gelul era folosit pentru vindecarea și calmarea pielii și în tratarea arsurilor și infecțiilor pielii. De atunci, toate aceste proprietăți au fost demonstrate științific.

Efecte benefice
Dintre multele soiuri de aloe, Mustela a selectat Aloe Vera Barbadensis Miller din Mexic cu cele mai remarcabile calități cosmetice. Gelul său gros și translucid este extras din frunzele proaspete și apoi uscat prin înghețare pentru a obține o pulbere pură și naturală care păstrează toate componentele active ale plantei. Acest concentrat de Aloe Vera este deosebit de bogat în vitamine, minerale și aminoacizi .
Utilizată în produsele Mustela de îngrijire a pielii, Aloe Vera oferă toate efectele benefice pentru pielea bebelușului tău. Aceasta ameliorează iritațiile și susține procesele reparatorii prin stimularea regenerării celulare. Intens hidratantă, reface elasticitatea pielii în timp ce o înmoaie și o acoperă cu un strat protector, non-gras. Aceste calități fac din Aloe Vera un ingredient incomparabil pentru produsele de protecție solară.

Veți găsi toate beneficiile Aloe Vera  în produsele Mustela de îngrijire a pielii:

Physiobébé
Șervețele pentru zona feței
STELAKER® cremă împotriva scuamelor de lapte
STELATRIA® gel curățător
Loțiune protecție solară SPF50
Cremă minerală pentru zone sensibile SPF50+
Spray protecție solară ridicată SPF50+

 

 

Trimite