#INGRIJIREA BEBELUSULUI #MICILE BUBITE SI IRITATII

Zonele iritate

Zonele iritate
Fragilă și vulnerabilă, pielea bebelușului dumneavoastră este și ea bogată într-un capital celular unic, pe care este vital să-l protejați. În fiecare zi, aceasta necesită îngrijiri specifice pentru a-și menține potențialul și confortul. Descoperiți sfaturile noastre pentru îngrijirea pielii sale.

Pielea bebelușului dumneavoastră este bogată într-un capital celular unic, însă este și fragilă și imatură: încă nu își îndeplinește pe deplin rolul de barieră protectoare și poate fi ușor iritată. Zonele roșii, uscate și/sau crăpate pot apărea în jurul gurii (în special dacă bebelușul folosește suzetă), în cutele pielii (gât, sub brațe, inghinal etc.), pe degetul mare dacă îl suge, în spatele urechilor sau chiar pe mâini, în special în timpul frigului. Dacă bebelușul dumneavoastră prezintă aceste simptome, este important să-l tratați pentru a-i păstra bogăția celulară, pentru a-l elibera de disconfortul acestor iritații și pentru a evita orice risc de infecție.

Prevenirea iritațiilor

  • În fiecare zi, după baie, hidratați cu grijă fața și corpul bebelușului dumneavoastră cu un produs de îngrijire special adaptat pielii delicate a acestuia.

  • În timpul sezonului rece, aplicați o cremă protectoare pe părțile expuse ale bebelușului dumneavoastră înainte de a ieși afară.

  • De îndată ce observați o tăietură sau o zgârietură, curățați-o și dezinfectați-o cu atenție.

Tratamentul iritațiilor instalate

  • Curățați zonele iritate cu un produs de curățare fără săpun care nu usucă pielea și apoi uscați-le.

  • Aplicați apoi un produs de îngrijire care să fie dezinfectant, hrănitor și reparator, adaptat pielii fragile a bebelușilor, care va calma iritațiile și va favoriza vindecarea pielii, limitând totodată riscul de suprainfecție.

  • Consultați un medic în cazul apariției crustelor, leziunilor extinse sau supurante, a tulburărilor de somn ale bebelușului sau a iritabilității acestuia, sau dacă starea pielii sale nu se îmbunătățește după câteva săptămâni de îngrijire.

Iritațiile sunt localizate pe fundul bebelușului dumneavoastră? Consultați articolul nostru despre eritemul fesier.