#SARCINA #POSTPARTUM

Câteva sugestii pentru a-ți recăpăta feminitatea

Câteva sugestii pentru a-ți recăpăta feminitatea
Între sosirea bebelușului, oboseală, corpul care se schimbă... avem tendința să ne neglijăm! Totuși, este esențial să rezervăm puțin timp și atenție pentru noi înșine. Mai ușor de zis decât de făcut? Iată câteva idei.

Somnul de după-amiază este permis

Reflexul: bebelușul doarme, repede, avem atâtea lucruri de făcut!

Alternativa zen: bebelușul doarme, super, ia o pauză! Citește în timp ce sorbi un ceai, sună o prietenă, oferă-ți un ritual de înfrumusețare... și, de ce nu, lasă-te dusă de somn. Astfel odihnită și relaxată, vei fi mai calmă cu bebelușul... și cu tăticul!

Evită treburile dificile

Reflexul: supermarket, cozi la instituții publice, treburi casnice... Suntem mereu copleșiți.

Alternativa zen: pentru cumpărăturile zilnice, pentru formalitățile administrative... gestionăm cât mai multe online. Acasă, ne organizăm diferit sau delegăm responsabilitățile către partener.

Răsfață-ți părul

Reflexul: în cel mai bun caz, îi legi repede, în cel mai rău caz, te deprimi văzându-l cum cade, ceea ce este normal după scăderea hormonilor post-partum.

Alternativa zen: o programare la coafor pentru a-ți reîmprospăta tunsoarea, poate chiar să o iluminezi cu câteva șuvițe. Dacă căderea părului este prea mare, programează-te cât mai repede la un dermatolog.

Cumpără-ți haine noi

Reflexul: nu mai încapi în cele de dinainte, nu mai suporți cele din timpul sarcinii, dar aștepți să slăbești înainte de a merge la cumpărături.

Alternativa zen: știind că durează între 6 și 12 luni să-ți recapeți forma, răsfață-te! Un pulover frumos, două-trei tricouri, o pereche de pantaloni... Te ajută să-ți îmbunătățești look-ul și moralul! Nu ezita să iei în considerare și hainele la mâna a doua.

Alege gimnastica ușoară

Reflexul: ce sport, când, cum? Nu este momentul...

Alternativa zen: în loc să te simți presată, relaxează-te în trei pași. 1. Nu începe un sport serios fără acordul medicului, odată ce ai terminat reeducarea perineului. 2. Alege o activitate ușoară, fără șocuri: înot, pilates, yoga... 3. Nu ai chef? Plimbă bebelușul în parc, ține-l în brațe, urcă scările... Perfect pentru a arde calorii și pentru a îmbunătăți tonusul muscular.

Sugerează un cadou pentru propria bunăstare

Reflexul: când suntem întrebate ce ne-ar plăcea, ne gândim imediat la bebeluș.

Alternativa zen: părinților, surorilor, prietenelor, de ce să nu sugerezi direct un cadou pentru tine? O manichiură, un masaj la domiciliu, babysitting...

Recâștigă controlul asupra corpului tău

Reflexul: nu ai timp, nu ai chef, nu e momentul...

Alternativa zen: după naștere, a avea grijă de tine și de corpul tău este cea mai bună modalitate de a recâștiga încrederea în feminitatea ta. Dimineața sau seara, lasă bebelușul cu tatăl lui pentru 20 de minute pentru a-ți oferi un timp doar pentru tine: o baie, o manichiură, un tratament pentru fermitatea corpului... Și ești gata să pornești din nou!

Alege și lecturi doar de plăcere

Reflexul: "Îmi cresc copilul", "Marele ghid al maternității", "Arta de a fi mamă" ... atâtea cărți foarte utile, dar care ne țin într-un glob de sticlă.

Alternativa zen: să citești și lucruri doar de plăcere. Ultima carte a autorului preferat, o revistă pentru femei sau Sudoku de nivel 1... Un pic de timp pentru tine!