#CREȘTERE ȘI DEZVOLTARE #DEZVOLTAREA BEBELUȘULUI

Bebelușul la 3 luni

Bebelușul dumneavoastră la 3 luni
Între naștere și doi ani, copilul va evolua cu o viteză extraordinară, iar fiecare progres al său va fi o nouă sursă de uimire pentru dumneavoastră. Descoperiți alături de noi marile etape ale dezvoltării sale și cum să comunicați cu el pentru a-l ajuta și a-l stimula.

Acum un an începea sarcina dumneavoastră... Vârsta de trei luni marchează o tranziție importantă pentru micuțul dumneavoastră: nu mai este un nou-născut, ci un bebeluș care începe să descopere lumea din jurul său. Descoperiți alături de noi progresele uimitoare ale lui, fără să vă faceți griji dacă nu a trecut încă prin toate etapele indicate: fiecare copil se dezvoltă în ritmul său, chiar dacă există anumite repere!

Greutatea și înălțimea

Bebelușul dumneavoastră crește cu o viteză impresionantă: în medie, la 3 luni, băiețeii cântăresc 5.8 kg și au o lungime de 60 cm, iar fetițele cântăresc în jur de 5.3 kg și au o lungime de 59 cm.

Motricitatea globală

La această vârstă, bebelușul dumneavoastră este capabil să își țină capul drept atunci când îl luați în brațe, dar încă are tendința să îl lase să cadă pe spate după câteva momente. Dacă îl puneți pe burtă, el își ridică capul și se sprijină pe antebrațe pentru o perioadă scurtă. Când este pe spate, el își întinde și își flexează picioarele alternativ: îi place să dea picioarele în aer!

Motricitatea fină

Inițial involuntare la naștere, mișcările și gesturile bebelușului dumneavoastră devin acum mai precise și controlate. În repaus, mâinile sale nu mai sunt strânse, ci aproape deschise: fascinat de mișcările lor, petrece mult timp privindu-le. Dacă îi oferiți o jucărie, este capabil să o apuce și apoi să o lase după câteva momente. Începe să încerce să prindă o jucărie cu bilă sau alte jucării mici care atârnă de arcada scaunului de mașină sau de căruciorul său.

Socializarea

Foarte sociabil, bebelușul dumneavoastră zâmbește tuturor și acceptă să fie luat în brațe chiar și de persoanele pe care nu le cunoaște. Cu toate acestea, preferința sa este evidentă pentru cei cu care trăiește în mod obișnuit: tatăl său, mama sa, frații și surorile sale, dădaca sa... Manifestă bucurie când vă vede și vă urmărește cu privirea când vă mișcați în jurul lui. Începe să fie interesat de lumea din jur și apreciază mult plimbările în marsupiu sau în cărucior.

Bebelușul dumneavoastră comunică din ce în ce mai mult: începând de la vârsta de 2 luni, încep să apară glasurile. Râsete, gângurit, vocalize și mici strigăte de bucurie... El se joacă cu capacitățile laringelui său și sunetele sale adorabile sunt pur și simplu irezistibile!

Somnul

În timpul zilei, bebelușul dumneavoastră are acum perioade lungi de trezire și siestele sale încep să devină mai regulate. Noaptea, somnul său se stabilizează de asemenea: la 3 luni, mulți bebeluși dorm între 6 și 8 ore neîntrerupte, astfel că putem spune că au început să facă noaptea... chiar dacă acestea par să fie destul de scurte pentru voi!

Cu toate acestea, dacă copilul dumneavoastră se trezește în continuare o dată sau de mai multe ori pe timpul nopții, nu vă faceți griji: acest lucru nu este anormal. Puteți continua să-l hrăniți pe timpul nopții: astfel, îl veți liniști, fără a întârzia apariția perioadelor lungi de somn neîntrerupt.