#SARCINA #POSTPARTUM

5 sfaturi pentru a revitaliza cuplul după nașterea bebelușului

5 sfaturi pentru a revitaliza cuplul după nașterea bebelușului
Micuțul vostru este acum aici, bine așezat între voi doi. Sunteți părinți fericiți. Dar ce se întâmplă cu legătura voastră romantică? Nu vă îngrijorați. Este nevoie doar de un pic de răbdare și câteva trucuri mici pentru a reaprinde flacăra!

1/ Acordați-vă timp

Pentru toate cuplurile, nașterea unui bebeluș este trăită atât ca o imensă bucurie, cât și ca o adevărată schimbare radicală în viața în doi. Te simți obosită, nu ai dorință pentru partenerul tău? Ce poate fi mai normal! Corpul tău tocmai a trecut prin schimbări hormonale intense și ești copleșită de noul tău rol de proaspătă mamă. Și să știi că, într-o oarecare măsură, și partenerul tău suferă din cauza nopților în care bebelușul încă nu doarme!

Deși unele cupluri reiau viața sexuală la doar câteva zile după naștere, majoritatea așteaptă între 6 și 12 săptămâni. Potrivit specialiștilor, nu există motive de îngrijorare atâta timp cât absența activității sexuale nu depășește 6 luni. Fără a atinge neapărat acest termen limită, luați mai întâi timp pentru a vă odihni, a vă răsfăța și a vă organiza viața de tineri părinți. După aceea, cuplul vostru va exista din nou, nu vă faceți griji!

2/ De îndată ce puteți, ieșiți împreună ca un cuplu

Știți bine că rutina nu este cel mai bun condiment pentru un cuplu. Odată ce ați stabilit un nou ritm de viață cu bebelușul și v-ați obișnuit cu noile voastre roluri... ieșiți rapid din tipare! Dacă părinții sau prietenii voștri se oferă să aibă grijă de micuțul vostru pentru ca voi să puteți petrece o seară sau chiar un weekend împreună, nu ezitați, spuneți "da".

Și dacă nu primiți o astfel de propunere spontană, cereți-o. Mergeți amândoi într-un bar, încercați sporturi nautice sau stabiliți o întâlnire secretă într-un muzeu sau într-o cabană... nu contează atâta timp cât ieșiți în mod regulat din cotidian! Lejeritatea și creativitatea sunt esențiale pentru a reaprinde și a consolida legătura voastră.

3/ Treziți-vă simțurile

Conceptul de "obligație conjugală" nu vi se potrivește? Perfect! În ciuda oboselii și a lipsei de timp, perioada de după nașterea bebelușului este mereu un moment bun pentru a explora noi aspecte ale relației voastre. Sunteți un cuplu de proaspeți părinți fericiți, începi să te simți din nou bine în corpul de proaspătă mamă, bebelușul vă solicită mai puțin noaptea... profitați de această fericire pentru a crea surprize și a vă trezi simțurile! O cină specială, spontană (fără să așteptați neapărat seara de sâmbătă) este adesea preludiul pentru momente intense... O atmosferă plină de lumină caldă care mângâie corpurile poate aprinde imediat dorința, la fel cum un masaj cu ulei parfumat poate trezi într-un mod plin de voluptate simțurile tactile și olfactive... Fiecare cuplu are propriile moduri de a explora clapele propriei sale senzualități.

4/ Îndepărtați-vă pentru a vă regăsi mai bine

Înainte de sosirea bebelușului, fiecare dintre voi aveați activități sportive sau artistice, și poate câțiva prieteni pe care îi întâlneați separat? Nu renunțați la aceste mici ieșiri, nici unul, nici celălalt. Nu numai că sunt necesare pentru echilibrul vostru, dar o astfel de distanțare, chiar și pentru câteva ore, nu va face decât să intensifice bucuria de a vă regăsi în cuplu. Desigur, asigurați-vă că frecvența escapadelor voastre în afara familiei este planificată și echilibrată pentru amândoi!

5/ Reinventați-vă ritualurile familiale

Desigur, amândoi sunteți recunoscători părinților voștri pentru că sunt prezenți, vă ajută și sunt întotdeauna dispuși să aibă grijă de copilul vostru. Totuși, nu vă simțiți obligați să sacrificați fiecare săptămână pentru prânzul lung de duminică, care vă împiedică să leneviți în pat împreună, ca înainte. Vă temeți că îi veți răni pe părinții voștri? Nu uitați că și ei au fost cândva un cuplu tânăr... și sunt perfect capabili să înțeleagă dorințele voastre, atâta timp cât le exprimați. Aveți cu adevărat rețineri? Sugerați să înlocuiți câteva prânzuri de duminică cu un ceai de la ora 17 sau un aperitiv-cină. Familia va fi la fel de unită, dar rutina va fi puțin perturbată, spre bucuria tuturor!