Îngrijirea copilului tău

Până la vârsta de 3 ani, copiii au un sistem de apărare cutanată imatur, care îi face foarte vulnerabili la soare: de aceea, nu se recomandă expunerea directă a acestora la soare.

0

Soarele transmite radiaţii care pătrund în piele. Indispensabile pentru starea noastră de sănătate, aceste radiaţii pot avea de asemenea efecte negative asupra organismului.

0

Soarele este vital şi tuturor ne place să ne bucurăm de el deoarece influenţează semnificativ dispoziţia. În plus, razele sale contribuie la sinteza vitaminei D, indispensabile pentru starea noastră de sănătate.

0

Pielea bebeluşilor este bogată în celule originale al căror nivel este maxim la naştere. Unică şi preţioasă, această resursă de viaţă este şi extrem de vulnerabilă.

0

Încă din primele săptămâni de viaţă, pe scalpul bebeluşului sau pe partea superioară a feţei pot apărea cruste gălbui mici, grase la atingere. Este vorba de „crustele de lapte“.

0

Foarte delicată, pielea feselor bebelușului se poate irita cu ușurință, în special în primul an de viață: până la 60% dintre bebeluși suferă de această problemă în primele 12 luni de viață.

0

Pielea bebeluşului tău conţine nişte celule unice dar este, în acelaşi timp, fragilă şi imatură: pielea nu îşi îndeplineşte încă în totalitate rolul de barieră protectoare.

3.5

Eczema atopică este o problemă cutanată din ce în ce mai frecventă, care se manifestă printr-o uscăciune extremă, mâncărimi şi un disconfort cutanat uneori intens.

3.5

Până la vârsta de 3 ani, pielea copilului este fragilă şi imatură: ea nu se poate apăra împotriva agresiunilor (frig, vânt, soare, aer uscat...).

5

Bebeluşul trebuie schimbat de 7 până la 8 ori pe zi. Foarte delicat, funduleţul lui se poate irita cu uşurinţă din cauza umidităţii, a contactului cu urina şi scaunele.

0

Baia este foarte importantă pentru bebeluş: aceasta contribuie la igiena sa corporală zilnică, dar şi la dezvoltarea lui senzorială. De asemenea, este un moment unic de schimburi şi de complicitate.

0

Bebeluşul are nevoie de mai multe ori pe zi de o uşoară toaletare în plus faţă de baia sa zilnică: dimineaţa la trezire, seara pentru a-l pregăti de culcare, după mese...

4

La naştere, pielea bebeluşului se confruntă brusc cu un mediu nou.

0