#INGRIJIREABEBELUSULUI #RITUALURIDEINGRIJIRE

Cum să previi și să tratezi crustele de lapte ale bebelușului

Cum să previi și să tratezi crustele de lapte ale bebelușului
Crustele de lapte reprezintă manifestările cutanate cele mai frecvente la sugari. Ele afectează doi din trei bebeluși. Nu vă faceți griji, sunt complet benigne. Este posibil să preveniți apariția lor și să favorizați eliminarea lor adoptând o rutină specifică de îngrijire.

Recunoașterea crustelor de lapte

Încă din primele săptămâni de viață, bebelușii pot prezenta pe scalp sau pe partea superioară a feței mici cruste galbene, grase la atingere. Acestea sunt "crustele de lapte", care, în ciuda numelui lor, nu au nicio legătură cu laptele: ele sunt de fapt cauzate de o secreție excesivă de sebum, care captivează celulele moarte la suprafața pielii, formând cruste. Crustele de lapte nu au nicio legătură nici cu igiena deficitară.

Această problemă afectează doi din trei bebeluși și este complet inofensivă. Cu toate acestea, crustele de lapte sunt inestetice și pot fi colonizate de bacterii sau ciuperci: așadar, urmați sfaturile noastre pentru a scăpa de ele și descoperiți îngrijirea potrivită pentru crustele de lapte!

Prevenirea crustelor de lapte la bebeluși

O rutină zilnică poate ajuta la prevenirea apariției crustelor de lapte:

  • Utilizați un șampon preventiv pentru cruste de lapte și masați delicat scalpul bebelușului când îi spălați părul.

  • În fiecare zi, pieptănați-i cu grijă părul cu o perie moale.

  • Nu-i spălați părul prea des pentru a evita iritațiile: șamponarea la fiecare 2 sau 3 zile și clătirea capului cu apă în fiecare zi sunt suficiente.

Tratarea crustelor de lapte instalate

Dacă crustele de lapte sunt deja instalate, nu vă faceți griji! Acestea sunt, într-adevăr, inestetice, dar nu sunt dureroase. Ele se detașează în mod obișnuit de la sine, dar în unele cazuri pot fi colonizate de bacterii sau ciuperci.

Adoptați o rutină de îngrijire specifică pentru a facilita eliminarea lor:

  • Spălați cu grijă scalpul bebelușului cu un șampon adecvat, apoi tratați-l cu un tratament special care acționează atât asupra manifestărilor, cât și asupra cauzelor apariției crustelor de lapte.

  • Nu încercați să le îndepărtați cu unghiile, nici să le zgâriați cu un pieptene sau cu o perie dură, deoarece există riscul de a răni scalpul sau de a-l face să sângereze. Utilizați mai degrabă o perie moale pentru a desprinde crustele. Este posibil să cadă câteva fire de păr odată cu crustele, acestea vor crește ulterior.

Crustele de lapte la bebeluși: este necesar să consulți un medic?

Se recomandă să consulți un medic dacă nu se observă nicio îmbunătățire după 15 zile de îngrijire, dacă apar pete roșii și aspre pe alte părți ale corpului sau în caz de inflamație sau erupție de mici umflături în jurul crustelor.